Microblading

Voor prachtige wenkbrauwen

Wat is microblading?

Powderbrows is de nieuwste techniek op het gebied van permanent make-up m.b.t de wenkbrauwen. Bij powder brows wordt eerst je nieuwe wenkbrauwvorm helemaal opgemeten en getekend met een potloodje waardoor je vooraf al de vorm ziet die je gaat krijgen. Hierdoor weet je hoe het eindresultaat er ongeveer gaat uitzien. Ook worden de wenkbrauwen vooraf geëpileerd en geharst.

Hoevaak is er Microblading nodig?

Om een optimaal resultaat te halen Microbladen wij de wenkbrauwen altijd twee keer. De eerste behandeling duurt gemiddeld 3 uur. Na 6 á 7 weken volgt een tweede behandeling. Na de behandelingen ontstaan er kleine wondjes. Hierdoor hebben de wenkbrauwen goede nazorg nodig. Van onze specialisten krijgt u dan ook informatie mee hoe u dit het beste kunt doen.

Je voorbereiding is het halve werk!

Er zijn een paar dingen die je moet weten voor je je wenkbrauwen laat microbladen. Vermijd alles waar je bloed dunner en je huid kwetsbaarder van wordt: alcohol drinken of aspirine gebruiken voor de behandeling, of retinol op je gezicht smeren. Retinol maakt je huid namelijk dunner en zorgt ervoor dat je meer zult bloeden. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat het pigment sneller uit je huid verdwijnt door het bloeden. Vermijd dus ook bloedverdunners, aspirine, cafeïne en alcohol tijdens het helingsproces.

Nazorg

Nazorg betekent dat je je nieuwe wenkbrauwen moet beschermen tegen vocht, net als een gewone tatoeage. Dat betekent: geen zweterige work-outs, niet zwemmen, en niet je gezicht wassen met water – een hele week lang. Ja echt. Want, net als bij een gewone tatoeage, als je je wenkbrauwen nat maakt gaat het korstje er te vroeg af en verlies je pigment. Gebruik ook geen wenkbrauwmake-up tot het helemaal geheeld is.

 Wat kan ik na de behandeling verwachten? 

Sommige mensen ervaren dat hun wenkbrauwen erg jeuken en dat de huid eromheen rood wordt. Een beetje vaseline kan dit verhelpen. Je wenkbrauwen zullen er erg donker uitzien, maar de kleur neemt zo’n dertig tot veertig procent af. Lichte zwelling is normaal, maar over het algemeen zien ze er meteen goed uit en kun je er prima mee naar buiten.

De intensiteit van het pigment verandert wel. Het is een behandeling waar je lang van kunt genieten, maar met realistische verwachtingen van je eigen wenkbrauwen doe je jezelf een plezier. Jouw lichaam breekt het pigment misschien sneller af dan je verwacht, en ook als je een vette huid hebt verdwijnt de kleur sneller. De haartjes worden vaak in de loop van de tijd wat waziger en zachter. Het blijft er niet zo scherp uitzien als in het begin.

Microblading is een investering. 

Microblading kost rond de driehonderd euro. Je kunt de behandeling voor minder krijgen – maar goedkoop is in dit geval echt duurkoop. Je wenkbrauwen zitten midden op je hoofd, dus doe research voor je een salon kiest. Je wilt namelijk niet dat je microblading mislukt wordt.

Prijs:

€290