Bindweefsel massage

verbetering van de huid

Wat is een bindweefsel massage? 

Een bindweefselmassage is een diepe massagetechniek, ontwikkeld door Elizabeth Dicke, gericht op het bindweefsel in de lederhuid. Het bindweefsel is een belangrijk onderdeel van ons lichaam en zorgt voor structuur en stevigheid.

Wat zijn de voordelen van een bindweefsel massage? 

De bindweefselmassage stimuleert de activiteit van de fibroblasten, cellen die onder andere collageen aanmaken én het verbeteren van de trofische toestand van de huid.

Hoe werkt het precies? 

Het proces waarbij fibroblasten collageen aanmaken wordt collageensynthese genoemd. Dit proces is belangrijk voor het behoud van een gezonde huidstructuur en het verminderen van tekenen van veroudering. Collageen is een belangrijk structureel eiwit dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, de productie ervan is essentieel voor het behoud van een gezonde huid.
Naast het stimuleren van de fibroblasten werkt de bindweefselmassage ook op de doorbloeding. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen via het bloed wordt verhoogd, wat leidt tot een optimalisatie van het metabolisme van de cellen. Bindweefselmassage beïnvloedt daarnaast ook de circulatie in de lymfevaten en activeert het parasympatische zenuwstelsel.

Alle producten en behandelingen zijn ISO- gecertificeerd en FDA-goedgekeurd.

Prijs:

Vanaf €35