Fractionele CO2-laser

dé huidbehandeling

De fractionele CO2 laser is een revolutionaire methode tegen huidveroudering. De CO2 laser wordt gebruikt bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. De CO2 laser zorgt voor een stralende, jongere en frisse huid, waarbij de huid zelf het werk doet in tegenstelling tot botox of andere invasieve methoden.

Hoe werkt de fractionele CO2-laser?

De CO2 laser straalt licht uit van 10.600 nanometer, wat zich richt op het vocht in de huid. Door het afgeven van het impuls wordt energie van de CO2 laser aangemaakt. Deze laat het vocht in de huid verdampen en bovendien gangen maken in de vorm van een raster. Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de lederhuid, oftewel de dermis, binnen. Hierdoor worden de fibroblasten geactiveerd, waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het gezonde weefsel is zo sterk dat het helpt het beschadigde deel en de stevigheid te herstellen.

De techniek is gedurende de jaren verbeterd. Waar voorheen de volledige opperhuid werd wegbrand, wordt de huid nu slechts een fractie aangetast. Het resultaat is een mooie, egale en stralende huid!

Kan iedereen hiermee behandeld worden? 

De CO2 laser is geschikt voor iedereen die graag een verbetering van de huid wil verwezenlijken. De huid wordt structureel verbeterd en oogt en voelt gezonder. De CO2 laser wordt dan ook volop ingezet bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vervagen van littekens, verwijderen van onschadelijke huidaandoeningen, zoals wratjes. Bovendien is de CO2 laser bij uitstek geschikt voor huidverjonging en huidversteviging in het gezicht, decolleté en de handen.

Indicaties voor de fractionele CO2-laser

– Pigmentatie

– Acne- en chirurgische littekens

– Grove poriën

– Licht- en zonbeschadigde huid

– Fijne lijntjes en rimpels

– Slappe huid

– Striae of zwangerschapsstriemen

– Oneffenheden van de huid

– Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen

 

Wij raden de behandeling bij de volgende gevallen af

– Zwangerschap en borstvoeding

– Actieve koortsblaasjes, herpes simplex of wratten in het te behandelen gebied

– Gewonde, zonverbrande huid in het te behandelen gebied 

– Geschiedenis van bestralingstherapie in het te behandelen gebied

Aanbevolen behandelingen en eventueel behandel interval

Voor een optimaal resultaat raden we 1 tot 2* behandelingen aan. Eventueel een tweede behandeling kan plaatsvinden na 6 maanden.

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de arts wat u kunt verwachten.

 Na de behandeling

Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit gevoel kan even aanhouden. 

De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na een tijdje af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.

Na gemiddeld 1 á 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal na de behandeling 3 tot 6 maanden aanhouden.

Om het resultaat van de behandeling te versterken, is een juist thuisgebruik van producten essentieel. Vraag de huidspecialist om een huidanalyse op maat en kom erachter welke producten het beste bij uw huid en wensen passen! U moet na een behandeling een anti-zonnebrandcrème SPF50 gebruiken om de kans op pigmentvorming tegen te gaan.

 

* Heeft u recent al een huidbehandeling gehad, en twijfelt u of hiermee rekening moet houden? Geef het even aan bij de arts en dan wordt er samen naar de beste behandeldatum gezocht.* 

* Heeft u bepaalde medicijnen geslikt voor uw huid? Neem contact met ons op zodat wij kunnen kijken of een behandeling mogelijk is.* 

Alle producten en behandelingen zijn ISO- gecertificeerd en FDA-goedgekeurd.

duur en prijs:

De behandelduur van de CO2 laser is tussen de 30 en 60 minuten. De kosten en de duur variëren aan de hand van het behandelgebied. Onder het kopje staan de actuele prijzen per gebied. U wordt 1 uur van tevoren verwacht, zodat de verdovingscrème aangebracht kan worden.

Vanaf €100